روانشناسي

 
 
اختلالات رواني كودكان ✔️ علائم و نشانه هاي تخصصي
|

اختلالات رواني كودكان به تغييراتي جدي در شيوه‌ٔ معمول يادگيري، رفتار يا مديريت عواطف كه باعث پريشاني كودك و مشكلات روزانه مي‌شود، توصيف شده است. اين اختلالات رواني كودكان مي‌توانند بر روابط كودك با خانواده، دوستان و معلمان تأثير بگذارند و مي‌توانند باعث مشكلات تحصيلي، اجتماعي و عاطفي شوند.

اختلالات رواني كودكان
كودكان تحت تأثير والدين و اعضاي خانواده و جامعه رفتارهاي خاصي را ياد مي گيرند. بيشتر بچه ها مسائل رفتاري جزئي مانند لجوج بودن و بي ادب بودن و يا كمبود توجه را از خود بروز مي دهند. اگر اين مسائل پيچيده شوند مي توانند تبديل به اختلالات شوند. در اينجا چند اختلال شايع رواني در كودكان آورده شده است: (با كليك روي اسم هر اختلال مي توانيد مطالب بيشتر در آن مورد را مطالعه نماييد)

اختلال كمبود توجه – بيش فعالي (ADHD): كودكان مبتلا به ADHD سه ويژگي هاي اصلي دارند: بي توجهي، تكانش گري و بيش فعالي. آن ها همچنين مي توانند بي قرار، پرخاش گر و تحريك پذير باشند.
افسردگي و اختلال دوقطبي: كودكان مبتلا به اختلال دو قطبي تمايل به نوسانات خلقي ناگهاني، دوره هاي طولاني از بيش فعالي و به دنبال آن بي حالي، بداخلاقي، سرخوردگي و رفتار تهاجمي دارند.
اختلال اضطراب: كودكان مبتلا به اختلال اضطراب تمايل به نگراني بيش از حد در مورد همه چيز دارند. حتي بي اهميت ترين مسائل باعث بي خوابي شبانه آن ها مي شود.
سندرم اسپرگر: اين سندرم فرم خفيفي از اوتيسم است. علائم اين بيماري شامل عدم توانايي در مهارت هاي اجتماعي، دوست نداشتن تغيير در محيط آشنا و زندگي روزمره، نداشتن تماس چشمي، حركات و حالات صورت غير معمول، نداشتن همدلي و مهارت هاي حركتي.
مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي كودكان دبستاني به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده كودك خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه روانشناس كودك ابتدايي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

 

۵. ناتواني در يادگيري: اين يك اختلال رواني است كه يادگيري را براي كودك به يك چالش تبديل مي كند. علائم اين بيماري شامل ناتواني در توجه، حافظه ضعيف، هماهنگي ضعيف، عدم توانايي در دنبال كردن دستورالعمل ها و يا راهنمايي ها و عدم سازمان يافتگي است.

۶. اختلال سلوك: كودكان مبتلا به اين اختلال ممكن است به رفتار هايي مانند قلدري براي ديگران، منزوي بودن در موقعيت هاي اجتماعي، از بين بردن اموال و يا صدمه زدن به حيوانات از عمد، دروغ و يا حتي سرقت تمايل داشته باشند.

۷. اختلال در خوردن: كودكان مبتلا به اختلالات خوردن مانند بي اشتهايي يا پرخوري تمايل به عادات غير طبيعي در مورد غذا خوردن دارند. اين اختلالات معمولا در نتيجه تفكر وسواسي در مورد افزايش وزن و ظاهر فيزيكي مي باشد. علائم اين اختلال شامل ناتواني در خوردن چيز هاي مختلف، استفراغ و شراب خواري باشد.

۸. اسكيزوفرني: اسكيزوفرني در كودكان به اندازه بزرگسالان رايج نيست. علائم اين اختلال رواني دوري گزيني اجتماعي، بي خوابي، فقدان انگيزه، افت در مدرسه، افسردگي، فراموشي و رفتار عجيب و غريب مي باشد.

اگر فكر مي كنيد كه فرزند تان علائم هر يك از اختلالات ذكر شده در موارد بالا را بروز مي دهد، بلافاصله با يك پزشك متخصص مشورت كنيد.


اختلالات رواني كودكان

شايع ترين اختلالات كودكان
ساير اختلالات شايع كودكان عبارتند از:

اختلال يادگيري
اختلالات خوردن
اختلالات خواب
اختلالات تكاملي
اختلالات رواني
علل اختلالات كودكان مي تواند شامل عوامل ژنتيكي، محيطي و تركيبي از اين دو باشد. تشخيص و درمان اختلالات كودكان به عهده متخصصان بهداشت روان است.

مركز مشاوره ستاره ايرانيان با برترين متخصصين روانشناسي كودك و نوجوان در زمينه هاي مختلفي از جمله اختلالات يادگيري، اختلالات رفتاري و مشكلات عاطفي كودكان دبستاني به شما كمك مي كند تا سلامت روان و آينده كودك خود را تضمين كنيد. براي اطلاعات بيش تر در زمينه روانشناس كودك ابتدايي مي توانيد با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

بيماري هاي رواني شايع در كودكان
انواع اختلالات رواني در كودكان شامل موارد زير است:

اختلالات اضطرابي: اختلالات اضطرابي شايع‌ترين نوع اختلالات رواني در كودكان هستند. اين اختلالات با احساس ترس، نگراني يا اضطراب شديد و مداوم مشخص مي‌شوند. انواع مختلف اختلالات اضطرابي در كودكان عبارتند از:
اختلال اضطراب اجتماعي (SAD): كودكان مبتلا به اين اختلال از موقعيت‌هاي اجتماعي مانند صحبت در جمع، معرفي كردن خود يا شركت در مهماني‌ها مي‌ترسند.
اختلال اضطراب فراگير (GAD): كودكان مبتلا به اين اختلال نگراني‌هاي مكرر و غيرمنطقي در مورد موضوعات مختلف دارند.
اختلال وسواس فكري-عملي (OCD): كودكان مبتلا به اين اختلال دچار افكار و اعمال تكراري و اجباري هستند.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): اين اختلال در كودكاني كه تجربه‌ي يك رويداد آسيب‌زا مانند آزار جنسي، سوء استفاده يا سانحه‌ي طبيعي داشته‌اند، ديده مي‌شود.

منبع:كانون مشاوران ايران-اختلالات رواني كودكان ✔️ علائم و نشانه هاي تخصصي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/10/13 
زمان : ۱۹
انواع اختلالات رواني ۲۰۲۱ را بشناسيد
|

انواع اختلالات رواني ۲۰۲۱ را بشناسيد

اختلالات و بيماري هاي رواني انواع مختلفي دارد و بسياري از آن ها شايع تر بوده و فراواني بيش تري دارند، از جمله بيماري هاي رواني كه شايع مي باشد مي توان به افسردگي و اختلالات اضطرابي اشاره كردكه در زن و مرد مشاهده مي شود و درصد مراجعه به روانشناس و كلينيك ها براي اين اختلال بيشتر مي باشد.

افرادي كه در جامعه زندگي مي كنند به دلايل مختلفي مانند ژنتيك، تاثير محيط و عوامل خانوادگي به بيماري هاي رواني دچار مي شوند.

دفترچه راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني (DSM) شامل شماري از مهم ترين دسته هاي اختلالات توصيف شده مي باشد و همه اختلالات رواني در آن وجود ندارد، آخرين نسخه كتابچه راهنماي تشخيصي DMS-5 در ماه مه سال ۲۰۱۳ منتشر شده است، DSM يكي از پر كاربردترين سيستم هاي طبقه بندي اختلالات رواني مي باشد و در آن بيماري هاي رواني بر اساس معيار هاي تشخيصي استاندارد ارائه شده است.

انواع اختلالات رواني
اختلالات تكوين عصبي
اختلالات تكوين عصبي از جمله مواردي است كه در زمان نوزادي، كودكي و بزرگسالي قابل تشخيص است و اين اختلالات رواني شامل موارد زير مي شود :

كم تواني ذهني
اين اختلال قبلا به عنوان عقب ماندگي ذهني شناخته مي شد و گاهي اوقات آن را به عنوان اختلال تكويني ذهني از آن ياد مي شود، اين اختلال رشد قبل از سن ۱۸ سالگي در فرد آغاز مي شود و به صورت نقص عملكرد هاي ذهني و رفتار هاي متناسب با آن ها مشخص مي شود.

محدوديت هايي كه در عملكرد ذهني به وجود مي آيد در بسياري از اوقات با انجام تست ضريب هوشي مشخص مي شود و اگر ضريب هوشي پايين تر از ۷۰ درصد باشد نشانگر محدوديت است، مواردي كه تست مي شود شامل رفتار هاي انطباقي مهارت هاي عملي و روزمره، خود مراقبتي، تعامل اجتماعي و مهارت هاي زندگي مي باشد.

اختلال اوتيسم
اين اختلال با نقايص دائمي تعامل و ارتباطات اجتماعي در جنبه هاي مختلف زندگي و همچنين الگو هاي رفتارهاي محدود و تكراري مشخص مي شود، DMS بيانگر اين است كه علائم اختلال طيف اوتيسم بايد در دوره هاي اوليه رشد وجود داشته باشد و اين علائم در جنبه هاي مختلف زندگي از جمله عملكرد اجتماعي و شغلي اختلال قابل توجهي ايجاد مي كند.

اختلال بيش فعالي – كمبود توجه (ADHD)
ADHD با بروز دائمي بيش فعالي – تكانشگري و يا كم توجهي كه با انجام كارها در تداخل مي باشد، خود را در دو يا چند موقعيت مختلف مانند خانه، محل كار، مدرسه و موقعيت هاي اجتماعي نشان مي دهد، بر اساس اظهاراتي كه در DSM-5 بيان شده است چند مورد از اين علائم بايد قبل از ۱۲ سالگي وجود د اشته باشد.

اين علائم و نشانه ها تاثير منفي بر روي فعاليت هاي اجتماعي، شغلي و دانشگاهي دارند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-انواع اختلالات رواني ۲۰۲۱ را بشناسيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/4/11 
زمان : ۰۸
كمال گرايي دردسرساز – راه درماني دكتر محمدي
|

چگونه با دردسر كمال گرايي مقابله كنيم؟
كمال گرايي از جمله اصطلاحاتي است كه ممكن است آن را براي موفقيت لازم بدانيد.

بسياري از افراد چنين فكر مي كنند كه براي موفق شدن نياز به كمال گرايي دارند و حركت در جاده ي موفقيت را بدون ابزار كمال گرايي ناممكن مي دانند.

اما واقعيت ان است كه جاده ي كمال گرايي مسيري كاملا مستقل از جاده ي موفقيت است.

بنابراين اين شما هستيد كه تصميم مي گيريد در كدام جاده قدم بگذاريد و زندگي تان را چگونه هدايت كنيد.

در اين مطلب قصد داريم تا شما رابا مهم ترين دردسرهاي ناشي از كمال گرايي و روش هاي غلبه بر آن آشنا كنيم.

كمال گرايي دردسرساز - راه درماني دكتر محمدي
كمال گرايي دردسرساز – راه درماني دكتر محمدي
كمال گرايان چگونه فكر مي كنند؟
ورود به دنياي ذهني يك فرد كمال گرا مي تواند ورود به دنياي سرشار از بايد و نبايد، اصول خشك و ايده آل گرايي باشد.

بايد اين كار را انجام دهم، بايد موفق شوم، بايد نفر اول شوم، بايد بهترين كار را پيدا كنم و .. از جملاتي هستند كه معمولا از زبان افراد كمال گرا مي شنويد.

مي توان گفت دنياي اين افراد، دنياي سياه و سفيد است و در آن خبري از رنگ هاي متنوع و زيبا نيست.

منبع: مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-كمال گرايي دردسرساز – راه درماني دكتر محمدي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/6/31 
زمان : ۰۴
خودارضايي چيست؟ فوايد و عوارض – مشاور رايگان
|

خود ارضايي رفتاري است كه در خصوص ان ديدگاه هاي مختلفي وجود دارد.

برخي از ديدگاه ها آن را به شدت بد، مخرب و آسيب رسان معرفي مي كنند در حاليكه دسته ي ديگري از ديدگاه ها، نه تنها از ان به عنوان رفتاري انحرافي ياد نمي كنند بلكه نتايج خوبي را براي آن بر مي شمرند.

در اين مطلب قصد دايم تا شما را با مهم ترين دانستني هاي روانشناختي در خصوص اين رفتار بيشتر آشنا كنيم.

مشاوره رايگان جنسي در مورد خودارضايي ، مي توانيد به انجمن مشاوركو مراجعه كنيد.

خودارضايي چيست؟ فوايد و عوارض - مشاور رايگان
خودارضايي چيست؟ فوايد و عوارض – مشاور رايگان
خودارضايي چيست؟
خود ارضايي ( masturbation) به رفتاري اطلاق مي شود كه ىر آن فرد از طريق تحريك اندام جنسي خود، سعي در ارضاي نياز جنسي و رسيدن به اوج لذت دارد.

اين تحريك مي تواند از طريق دست، ابزارهاي تحريك كننده ي جنسي، اشياي مختلف و يا تركيبي از روش هاي مختلف باشد.

رفتارهاي جنسي مربوط به خودارضايي از دورا نوزادي آغاز مي شوند. به عنوان مثال ممكن است كودكي را مشاهده كنيد كه از طريق بازي با آلت جنسي خود احساس لذت مي كند.

لذت بردن از اين رفتار در كودكان، عموما با اهداف غير جنسي و به دليل اكتشاف تن صورت مي گيرد اما در در بزرگسالان، خودارضايي با هدف تجربه ي اوج لذت جنسي انجام مي شود.

منبع: مشاور كو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-خودارضايي چيست؟ فوايد و عوارض – مشاور رايگان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/6/27 
زمان : ۱۷
اين علائم نشان دهنده شروع اختلالات رواني همسر است
|

با ازدواج يك شخص تصميم مي گيرد زندگي خود را آغاز كند، و اگر اشتباه باشد، تا پايان عمر، مشكلات ايجاد مي شود.

 

در طول زندگي زناشويي همسران ممكن است با مشكلاتي مواجه شوند.

يكي از آنها مقابله با اختلالات رواني است كه ممكن است براي هر يك از زوجين رخ دهد.

اختلالات رواني در يك همسر نشان دهنده نشانه هاي زندگي مشترك است.
دشوار است كه متوجه شويم كه همسر مان داراي اختلالات رواني است و دشوار است حدس بزنيم.

با توجه به اينكه شما دانش و درك كامل از تشخيص اختلالات رواني و احساسي نداريد، نمي توانيد قطعا نظر خود را در مورد همسر خود مطرح كنيد.

در اين شرايط فقط مي توانيد همسر خود را با توجه و عاطفه خود كمك كنيد و نيز از مشاوره روانشناسي كمك بگيريد.

اعتقادات دروغيني در مورد اين شرايط وجود دارد كه اين افراد قابل درمان نيستند و نمي توانند بهبود پيدا كنند، در حالي كه مي توانند به درمان هاي معتبر و توجه و مراقبت كمك كنند.

به خاطر داشته باشيد كه شرايط ممكن است دشوار باشد، اما امكان برخورد با همسرتان را ناديده نگيريد.

زماني كه اين عدم تعادل رواني حاد باشد، ترك همسر پيشنهاد مي شود و تنها با دارو و روان درماني كنترل مي شود و امكان بهبود آن وجود دارد.

در زير چند نشانه گفته شده كه نشان مي دهد شما ممكن است اختلالات رواني داشته باشيد.

اين علائم نشان دهنده شروع اختلالات رواني همسر است
اين علائم نشان دهنده شروع اختلالات رواني همسر است

روابط زندگي را مختل مي كند و مي تواند باعث درد و رنج شما شود.
مطمئنا، براي بسياري از ما، ما براي شركت در چنين روابط و تعجب مي كنيم كه آيا طرف مقابل اختلالي رواني دارد.

آيا رفتارهاي خشونت آميز و خطرناك او دليلي روانشناختي دارد؟ براي برخي پاسخ مثبت است.

در افراد مبتلا به اختلالات شخصيت ارتباط برقرار كردن با ديگران دشوار است، و اين باعث مي شود كه رابطه آنها مشكل باشد.

در بعضي از اين افراد به دليل اين وضعيت حتي باعث ايجاد آسيب به رابطه آنها مي شوند.

افراد مبتلا به اختلالات رواني، اختلال شخصيت، اختلال شخصيت مرزي و اختلال شخصيتي غيرعادي معمولا تحت تاثير زخم هاي جسمي و احساسي قرار مي گيرند.

براي بسياري از ما سخت است بدانيم كه طرف ما از نظر روان شناختي سالم است يا الگوهاي رفتاري اش نشان دهنده يك مشكل شخصيت است.

در زير برخي از علائم هشدار دهنده وجود دارد كه مي تواند نشان دهنده اين باشد كه طرف شما اين اختلالات رواني را تجربه مي كند.


9 نكته ي طلايي براي ماندگاري انگيزه
0 ديدگاه/تير ۱۹, ۱۳۹۸
ادامه مطلب ...
علائم اختلالات رواني در يك همسر
من بالاتر از شما هستم
افرادي كه با اختلالات رواني روبرو هستند، اغلب خود را درگير آن مي دانند كه آنها برتر و بالاتر هستند و طرف آنها براي آنها كافي نيست.

در چنين روابط، طرف مقابل معمولا احساس تحقير، بي ارزشي و كم ارزشي مي كند.

تشخيص اختلالات رواني در يك شريك بايد توسط پزشك انجام شود

تو خسته هستي، از تو متنفر هستم، دوستت دارم، از تو متنفر نيستم.
بعد از مدت كوتاهي از هيجان و احترام به طرف ديگر را از دست مي دهند و سوء استفاده مي كنند.

بسياري از آنها به طور مداوم رابطه را تمام كرده و دوباره شروع مي كنند.

بي احترامي بسيار زود جاي سوء استفاده و ناراحتي را مي گيرد و طرف آنها تبديل به قرباني رابطه مي شود.

بسياري از همكارانشان با افسردگي، اضطراب شديد، اعتياد به مواد مخدر يا الكل و بيماري هاي مختلف روحي باقي مي مانند.

بسياري حتي خودكشي مي كنند.

من مسئول چيزهاي بد كه اتفاق مي افتد يا چيزهاي بد كه انجام مي دهم نيستم. اين يك قانون است.
اين كاملا عادي است كه سرزنش ديگران را بر عهده بگيريد.

آماده سازي

شركاي جديد معمولا بر اساس درخواست ها پيدا نمي شوند، آنها را براي روابط خود آماده مي كنند.

تفاوت بين اين دو اين است كه اولي به دنبال يك رابطه واقعي است، اما دومي مي خواهد يك بازي يا فريب را شروع كند.

مهرباني، توجه، گذراندن وقت، سفر و هديه، همه هدف اوست.

آنها انتظار دارند كه پس از گذراندن اين هيجان اوليه رابطه را تمام كنند.

مشاورانه
مشاوره خانواده
مشاوره ازدواج
مشاوره تلفني
مشاوره آنلاين
تست روانشناسي
مشاوره روانشناسي
مشاوره جنسي
اختلال رواني
استخدام روانشناس و روانسنج
در گذشته او بسيار عاشق بوده است
آنها دائما به دنبال روابط عاشقانه جديد هستند، زيرا آنها به زودي از بين مي روند و پس از كاهش هيجان اوليه خود به يك نفر، قادر به حفظ رابطه خود نيستند.

هنگامي كه آنها مي خواهند يك شخص جديد را براي رابطه خود آماده كنند، از دوستان قبلي خود به عنوان دوستان بد يا ديوانه ياد مي كنند!

اگر چه آنها معمولا بسيار قوي، خودآگاه و غير حساس هستند، ديگران اغلب از اينكه چقدر حساس هستند شوكه مي شوند.

زماني كه آنها مورد انتقاد و يا به چالش كشيده مي شوند.

اين حس ناشي از احساس ناامني نيست و آنها علاقه اي به خشنودي ديگران ندارند.

دليل اين امر، اعتقاد آنها به برتر بودن نسبت به ديگران است.

آنها از ناتواني و ضعف خود رنج مي برند.

قدرت، كنترل و سلطه
آنها از تحقير ديگران لذت مي برند.

اما آنها هرگز چنين رفتارهاي خود را به درستي تحمل نخواهند كر.

دروغ و فريب
فريب يك رفتار عادي براي اين افراد است.

آنها دروغ مي گويند و اغلب پنهان كاري مي كنند.

اين دروغ ها مي توانند كوچك يا بسيار بزرگ باشند.

اخلاق عجيب
هميشه يك روند طولاني و مداوم اشتباهات اخلاقي وجود دارد.

نمونه هايي از جمله خيانت، دروغ، سرقت، خشونت، يا مجازات وجود دارد.

احساسات سطحي و كم عمق
روابط سطحي آنها به هيچ وجه به گونه اي نيست كه يك روز عميق تر شود.

مقالات برتر درمان مشكلات خانوادگي
من اينجا قرباني هستم
اين رويكرد رفتاري معمولا در مواجهه با افراد محترم ظاهر مي شود.

وقتي كسي را دوست داريم، خشونت او را مي پذيريم.

كساني كه داراي ظرفيت شفقت هستند بيشتر احتمال دارد كه توسط اين افراد مورد آزار و اذيت قرار گيرند.

در مواجهه با چنين افراد محترمي، فرد مبتلا به اختلال شخصيت مي تواند اشتباهات و گناهان خود را به راحتي به گردن بگيرد.

مثلث
او همسر جديدش را با دوستان سابقش مقايسه مي كند.

تلاش مي كند ارتباطاتي علني بين آن ها ايجاد كند!

مهم نيست چقدر سعي كنيد، نمي توانيد كاري انجام دهيد.
به دليل حساسيت ها، شما متهم به كنترل او مي شويد.

هر چيزي كه شما بخواهيد به عنوان تلاش براي كنترل او محسوب مي شود.

به عنوان مثال، نگراني هاي معمول شما در مورد وضعيت و شرايط زندگي تان، كه كاملا بين زوج ها ديگر طبيعي است توسط فردي كه داراي اختلالات رواني است، تحمل نمي شود

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اين علائم نشان دهنده شروع اختلالات رواني همسر است



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/5/3 
زمان : ۱۰
انواع اختلالات رواني جنسي
|

انحرافات جنسي عبارتند از خيالات، تمايلات يا رفتارهاي ناراحت كننده و تكرار شونده جنسي.

اين مسائل بايد براي مدت طولاني ادامه داشته باشند و يا با روابط جنسي سالم يا عملكرد روزمره فرد تداخل پيدا بكنند كه بتوان از آنها به عنوان انحرافات جنسي نام برد. افرادي كه دچار انحراف جنسي هستند، ممكن است متوجه باشند كه كار درستي انجام نميدهند اما غالبا فكر ميكنند كه نميتوانند شرايط را تغيير دهند و يا اين عادت خود را ترك كنند.

موارد اصلي انحرافات جنسي عبارتند از: چشم چراني، عورت نمايي، بچه بازي، يادگارخواهي، دستمالي كردن. خودآزاري جنسي، ديگر آزاري جنسي.

چشم چراني: افرادي كه به اين انحراف دچار هستند از تصور يا ديدن افراد برهنه، درحال درآوردن لباسشان و يا مشاهده رابطه جنسي افراد ديگر(حتي در فيلم) با هم لذت ميبرند. اين در اكثر مواقع در صورتي است كه شخص و يا اشخاصي كه نظاره ميشوند از حضور شخص چشم چران مطلع نيستند.

براي اينكه بتوان تشخيص چشم چران را براي شخصي قائل شد اين تخيلات ، تمايلات و يا رفتارها بايد براي خود فرد بسيار ناگوار باشند و يا در زندگي روزمره اش اختلال ايجاد كنند. اين انحراف ممكن است ريشه در تجربيات فرد در دوران كودكي داشته باشد و روانكاوي ميتواند در شناخت اين ريشه ها به فرد كمك كند.

عورت نمايي: در اين انحراف فرد اندام و يا اندام هاي جنسي اش را به فرد يا افراد غريبه نشان داده و از اين موضوع لذت جنسي مي برد.

همانند مورد بالا تاكيد مي شود كه براي تشخيص قطعي اين اختلال فرد بايد از رفتار خود احساس خوبي نداشته باشد يا در زندگي روزمره اش اختلال ايجاد شده باشد. روانكاري براي اين افراد مفيد خواهد بود. اين كار به شناسايي ريشه واقعي مشكل كمك خواهد كرد. گاهي نيز درمانهاي دارويي براي اين اشخاص تجويز ميشود.

يادگارخواهي يا ف.ت.ي.شيزم: در اين انحراف فرد از يك شي غير زنده ( مانند كفش پاشنه بلند خانم ها يا جوراب زنانه و غيره) لذت جنسي ميبرد. بطور معمول فرد براي برانگيخته شدن جنسي به اين شي نياز دارد و بدون آن برانگيخته نميشود.

اين مسئله در صورتي انحراف تلقي مي شود كه فرد باطنا از اين مسئله ناراحت باشد و يا اين كار وي در زندگي روزمره اش يا روي شريك جنسي

اش اثر منفي داشته باشد. براي اين امر روان درماني با هدف شناسايي علت اوليه اين انحراف صورت مي گيرد و معمولادرصد زيادي از افراد به درمان جواب ميدهند.

دستمالي كردن يا فروتوريسم: اين انحراف عبارت است ازلذت بردن از تماس يا ماليدن دست يا بدن خود به بدن فرد ديگربدون آنكه آن فرد رضايت داشته باشد. معمولا اين كار در مكان هاي شلوغ مانند اتوبوس يا مترو اتفاق ميافتد. اين افراد غالبا درك درستي از حدود اجتماعي خود و ديگران ندارند بنابراين ممكن است اين عمل خود را به عنوان يك انحراف جنسي تلقي نكنند. درمان معمول براي اين افراد روان درماني مي باشد و پاسخ به درمان در اكثر مواقع موفق است.

بچه بازي: اين اختلال عبارت است از تخيلات، تمايلات يا رفتارهاي جنسي كه با يك كودك نابالغ (بطور معمول زير ۱۳ سال) انجام مي شود.

در صورتي كه اين تخيلات، تمايلات و رفتارهاي جنسي به كرات و براي مدت زماني معيني تكرار شود، فرد به انحراف بچه بازي دچار است. طبق تعريف اين فرد بايد خود بالغ بوده و حداقل پنج سال ازكودك مورد آزار بزرگ ترباشد.

براي درمان بايد اين افراد را مدتها تحت روان درماني قرار داد تا ريشه هاي عميق اين مسئله را كه شامل نگرششان نسبت به جنسيت، احساسشان نسبت به خودشان و اغلب تجربه آزار جنسي و يا جسمي در دوران كودكي ميشود، شناسايي كرده و تحت كنترل درآورد.

درمان دارويي قطعي براي اين مسئله وجود ندارد اما بعضا از داروهاي كاهنده تستوسترون استفاده مي شود. پيش آگهي (سير بيماري و پاسخ به درمان) اين انحراف متغيير است و در كساني كه اين انحراف را قبول دارند و باور بهتري نسبت به مشكلات دوران كودكي خود دارند، بهتر است.

كساني كه علاوه بر انحراف بچه بازي دچار شخصيت ضد اجتماعي هستند، به درمان معمولا پاسخ مثبتي نميدهند. خودآزاري جنسي (مازوخيسم): خودآزاري جنسي عبارت است از لذت بردن جنسي فرد از تحقير شدن، كتك خوردن، بسته شدن يا هر نوع زجركشيدن. لذت بردن جنسي از تنها تصور كردن موارد ذكر شده نيز خودآزاري جنسي به حساب ميآيد.

در برخي موارد تجارب اين چنيني ممكن است براي فرد خطر مرگ به همراه داشته باشد.

اين انحراف ريشه در دوران كودكي يا نوجواني دارد و درمان آن معمولا از طريق روان درماني است.

ديگر

آزاري جنسي (ساديسم جنسي): در اين انحراف فرد از تحقير كردن و يا آزار دادن فرد ديگر لذت جنسي ميبرد. حتي تصور كردن اين مسائل ميتواند براياو لذت جنسي داشته باشد. در اكثر موارد ريشهساديسم جنسي در تجربيات دردناك دوران كودكي (مانند تجاوز، و يا آزار جنسي) است . روان درماني مي تواند براي اين افراد مفيد باشد.

ممكن است پس از خواندن اين متن به فكرافتاده باشيد كه شايد شما هم به يكي از اين انحرافات جنسي دچار هستيد. بايد تاكيد كنم كه اگرپس از دانستن تعريف هريك از اين اختلالات نگرانافكار و يا اعمالي كه انجام مي دهيد هستيد، ممكن است به درجاتي از انحراف جنسي دچار باشيد.

اما اگر اين تخيلات، تمايلات ورفتارها در حدي نيستند كه شما را نگران كنند،در زندگي روزمره تان اختلال ايجاد كنند يا براي افراد ديگر خطرناك يا آزار دهنده باشند، تشخيص انحراف جنسي قطعي نيست.

اما در نهايت اين احساس شماست . چنانچه فكر ميكنيد دوست داريد بيشتر در مورد اينكه چرا اينگونه فكر و ياعمل ميكنيد بدانيد. مشاوره با روان درمانگران و روانكاوان خبره مي تواند كمك كننده باشد.

(( انواع انحرافات جنسي ))

خويشتن نمايي Exhibitionism ( اكسي هيبيتيونيسم )

در اين نوع انحراف شخص بيمار اقدام به نشان دادن آلت تناسلي خود به جنس مخالف بطور ناگهاني مي كند .و كوشش براي ايجاد تماس بدني به عمل نمي آيد.بلكه هدف اين است كه با نشان دادن آلت تناسلي در طرف مقابل ايجاد شرمندگي و سراسيمگي كند .در اين حالت فرد بيمار به هيجان و تحريك جنسي دست پيدا ميكند و به نوعي ارضاء جنسي دست ميابد. اين بيماري در زنان به شكل نشان دادن مستقيم آلت ديده نمي شود .بلكه زن بيمار اقدام به نشان دادن ساير قسمت هاي تحريك كننده بدن خود مي كند . شيوع اين بيماري در مردان بيشتر مي باشد.عريان سازي يا پوششهاي نيمه عريان به شكل افراطي از نشانه هاي خفيف اين بيماري مي باشد.

كودك دوستي Pedophilia ( پدوفيليا )

اين بيماري شايد افراطي ترين جلوه بيماري ساديسم باشد.در اين نوع از انحراف جنسي فرد بالغ ، به زور كودكان را مورد تجاوز قرار داده و در مواردي سپس اقدام به قتل كودك ميكند.اين بيماري بيشرمانه ترين و فجيع ترين عارضه ايست كه در جامعه بشري ديده شده است و در آن بي پناه ترين و ضعيفترين فرد جامعه قرباني ميشود.

رفتار چنين بيماري به كودكان جنس مخالف محدود نميشود بلكه اين رفتارها در مورد جنس موافق نيز ديده ميشود و اصولا نوع همجنسگرايي اين بيماري بيشتر شايع ميباشد. و اينان در آغاز كار از انواع اقسام حيله ها و شيوه ها براي فريب كودكان استفاده ميكند .

چشم چراني Voyevrism ( وايوريسم )

در اين بيماري فرد مبتلا با استفاده از موقعيت ها و وسايل يا باتهيه آن موقعيت و ابزار اقدام به تماشاي افراد جنس مخالف و يا مناظر آميزش جنسي ديگران ميكند.در اينجا تماس با افراد وجود ندارد .بلكه تماشا و ديدن است كه براي بيمار ايجاد هيجان و تحريك جنسي ميكند و فرد يا مستقيما بوسيله اين صحنه ها يا با تمسك به آنها و خود ارضايي به اوج لذت مي رسد.

اين بيماري در مراحل خفيف به دليل محروميت هاي جنسي ،اقتصادي ، فرهنگي مي باشد.و با بهبود شرايط اين علائم از بين ميروند.

اما در مراحل پيشرفته قابل توجيه نيست.

مبدل پوشي Transvetitism ( ترانسوتيتيسم )

اين انحراف در هر دو جنس ديده ميشود و فرد مبتلا به اين بيماري با پوشيدن لباس جنس مخالف و تقليد آرايش و رفتار و كردار جنس مخالف به ارضاي ميل جنسي خود ميپردازد.

در مورد علت اين انحراف بين روانشناسان اختلاف نظر وجود دارد .و دلائلي زيادي براي اين انحراف ذكر شده است.

شي دوستي #F.e.t.ish#ism (فتي شيسم )

اين بيماري در جنس مرد بيشتر شايع است و فرد مبتلا از اشياء زنانه و يا اعضاي غير تناسلي زنانه جهت ارضا يا تحريك يا انزال استفاده مي كند .اين اشيا يا اعضا براي فرد بيمار نشانه آلت تناسلي جنس مونث به حساب مي ايد.

اشتغال فكري ف.ت.ي.شيت بيشتر به اشيا زنانه مانند لباسهاي زير و رو ، مو و ناخن ، اعضا بدن مثل ساق پا ، ران، باسن ، سينه و …. مي باشد .

البته در اغلب موارد اين بيماري با انجام آميزش جنسي از بين مي رود.

دگر جنسي Genderidetity disorder

در بيماري فرد مبتلا خود را داراي هويت جنسي متفاوت با واقعيت مي داند. يعني اگر مرد است خود را زن و اگر زن است خود را مرد تصور مي كند .و در نتيجه در رفتار و كردار و پوشش و آميزش نقش مورد تصور خود را بازي مي كند .

علت اين بيماري را در كودكي فرد جستجو مي كنند .والديني كه به كودك پسر خو لباس دخترانه ميپوشانند و بالعكس .از اين بيماري غافل هستند.

حيوان دوستي zoophilia ( زوفيليا )

اين بيماريدر افرادي كه با حيوانات سر كار دارند بيشتر ديده مي شود .در اين بيماري فرد مبتلا از ملامسه و آميزش با حيوانات لذت ميبرد .و بيشتر از حيوانات اهلي براي رسيدن به اوج لذت استفاده ميكند اين بيماري بيشتر در زنان شايع است و زنان بيشتر از حيواناتي چون سگ ، اسب، الاغ، خوك، …. و در مردان مرغ ، اسب، گاو، گوسفند….

تحقيقات مشخص كرده است كه زناني معتاد به اين بوده اند كه سگ آلت آنها را بليسد و با آنها رابطه جنسي داشته باشد.

دگر آزاري Sadism ( ساديسم )

هر نوع ديگر آزاري و مردم آزاري را ساديسم مي گويند اما اين كلمه بيشتر در انحراف جنسي به كار ميرود .و به حالتي گفته ميشود كه شخص منحرف در موقع عمل جنسي و آميزش طرف مقابل را مورد آزار و اذيت بدني قرار مي دهد و اين عمل شخص را به نهايت لذت جنسي ميرساند.

تمايلات ساديستيك بسيار شايع هستند ولي ساديسم افراطي و شديد يك بيماري محسوب ميشود و خطرناك ميباشد و بايد فرد تحت درمان قرار گيرد.

يكي از انواع ساديسم تجاوز به عنف مبياشد.در اين حالت شخص متجاوز از حالت ها و حركات جسماني زن كه از روي درد و رنج ميباشد حالت انزال زنانه را تجسم كرده و به اوج لذت جنسي ميرسد.

مرداني كه زنان خود را كتك ميزنند نمونه اي از تيپ هاي ساديستيك مي باشند.

و در تاريخ نيز افراد زيادي وجود داشته اند كه داراي شخصيت ساديستيك بوده اند.

مانند : نرون زن كش ، ملكه ماركيز ، ريش آبي….

خود آزاري Mascochism ( مازوخيسم )

نام اين بيماري از نام نويسنده اتريشي : فون ساخر مازوخ گرفته شده است.

اين نويسنده در كتابهايش از زناني سخن ميگفت كه در هنگام آميزش جنسي طالب خشونت و آزار هستند .و كلا اين افراد در حين عمل جنسي با آزار خود ارضا مي شوند.

اقدام به خود زني يا خود مجرم بيني نيز از انواع اين بيماري هستند.

همجنس بازي ) Homos.#.e.#.xuality همورابطه جنسيواليتي )

در بعضي كشورها اين پديده را رسمي شناخته اند .اما در بيشتر دنيا هنوز اين پديده يك بيماري محسوب ميشود.

از خصائص اين بيماري ميل به همخوابگي و آميزش با جنس موافق مي باشد.

در زنان بدليل اينكه نميتوانند از نظر عملي هماغوشي و رابطه جنسي كامل را تجربه كنند ارضا ميل جنسي و رسيدن به اوج لذت با تحريك اعضاء بدن صورت ميگيرد و به مرور ميل به جنس مخالف به كلي در اين زنان از بين ميرود.

ساديسم ، مازوخيسم

ساديسم يا ديگر آزاري
ساديسم عبارت است از وارد كردن رنج و آزار جنسي يا رواني به شخصي ديگر به منظور حصول تحريك جنسي .ديگر آزاري با احساس لذت جنسي از راه ايجاد درد در ديگران و تماشاي صحنه ي ايجاد درد در ديگران همراه است . اهانت ، كتك زدن ، زخمي كردن و حتي كشتن از جمله اعمالي است كه د فرد ساديسم لذت جنسي ايجاد مي كند .
اولين كسي كه دو اصطلاح ساديسم و مازوخيسم را مطرح كرد ، كرافت ابينگ رفتار شناس جنسي آلماني ، در قرن ۱۹ بود . كتاب psychopathia s.#.e.#.xualis نوشته ي او اولين كتاب پزشكي در زمينه تمايلات جنسي محسوب مي شود .

ساديسم از نام شخصي به نام ماركي دو ساد گرفته شده است .
ماركي دوساد كه يكي از اعيان فرانسه بوده است در سال ۱۷۷۴ با دختري از ثروتمندان فرانسه ازدواج مي كند . او در سال اول ازدواجش به سبب آشوبي كه در فاحشه خانه ايجاد كرد ، دستگير و در همين سال از همسرش جدا شد . دوساد دوباره ازدواج كرد و به زودي به عنوان يك آدم عياش و شهوت طلب شهرت يافت . او بارها به خاطر خشونت و شكنجه و زنداني كردن و حتي كشتن زنان زيادي در خانه اش دستگير و زنداني شد ولي هر بار به خاطر موقعيت اجتماعي اش آزاد شد . اما ماركي به خاطر تكرار اعمال ساديسمي خود و قتل وحشتناك زني كه جسد تكه پاره اش را از خانه اش پيدا كردند دستگير شد و به زندان باستيل و از آنجا به تيمارستان شارنتون اعزام شد . او بعدها كيفيت ارتكاب اين جنايت را در كتابش كه زن و خواهر زنش قهرمانان داستان هايش بودند تشريح كرد . او در سال ۱۸۱۴ در سن ۷۴ سالگي در يكي از بيمارستانهاي رواني فرانسه بدرود حيات گفت .

سه نوع ساديسم وجود دارد كه هر سه نوع آن مي تواند در يك شخص وجود داشته باشد :
ساديسم ذهني : حالتي است كه شخص ساديك بجاي اينكه به ديگران آزار و اذيت وارد كند ، صحنه هاي اعمال ساديسمي را در ذهن و تصور خود مجسم مي كند و از آنها كسب لذت مي كند .

ساديسم سمبوليك : يك حالت انحرافي و غير عادي رواني است كه مبتلايان آن ، به جاي وارد كردن زجر و شكنجه بدني به ديگران ، كوشش مي كنند با تحميل حالات مخرب رواني مانند توهين و تحقير كردن و پايمال كردن شخصيت افرادي كه با آنها برخورد مي كنند ، براي خود يك حالت ارضاء رواني ايجاد كنند .

ساديسم بدني : انحراف ساديسم واقعي يا ساديسم بدني كه افراد مبتلا به اين نوع ساديسم ، كسب لذت و شعف جنسي را در تحميل آزار و اذيت بدني و ايجاد دردهاي جسمي براي ديگران مي بينند و اين اعمال را بعضي اوقات حتي تا مرحله ي قتل و كشتار مرتكب مي شوند . بعضي افراد با آزار و شكنجه و كشتن حيوانات به لذت جنسي مي رسند .

در رابطه ي ساديستي_ مازوخيستي ، غالبا از وسايلي چون زنجير ، شلاق ، وسايل لاستيكي و تجهيزات چرمي و تسمه اي و كفشهاي پاشنه بلند استفاده مي شود شلاق زدن و بانداژ شدن هم جزئي از اين روابط است . در برخي از مناطق آمريكا و اروپا كه چنين نيازهاييوجود دارد ، فروشگاهها ، ابزار مناسبي براي چنين تمايلاتي تدارك مي بينند و مطبوعاتي هستند كه آشكارا آگهي دعوت به همكاري از فعاليت هاي سادومازوخيستي را چاپ مي كنند .

ملاكهاي تشخيصي ديگرآزاري بر اساس DSM-IV :
وجود خيالپردازيهاي برانگيزنده ي جنسي ،اميال جنسي يا رفتارهاي برگشت كننده و شديد مربوط به اعمالي كه شخص با انجام آنها از رنج رواني يا جسمي قرباني ، برانگيختگي جنسي بدست مي آورد ، به مدت دست كم ۶ ماه .
خيالپردازيها ، اميال جنسي يا رفتارها موجب پريشاني يا اختلال عمده ي باليني در كاركرد اجتماعي ، شغلي يا ساير زمينه هاي مهم مي شوند .

مازوخيسم يا خود آزاري :
انحراف مازوخيسم يا شهوت خودآزاري نقطه ي مقابل انحراف جنسي ساديسم است . يك فرد ساديك از آزارو اذيت كردن به ديگران لذت جنسي مي برد ، اما يك انسان مبتلا به مازوخيسم از عذاب و شكنجه وارد شدن به خودش لذت جنسي كسب مي كند .

كانون اصلي اين نابهنجاري جنسي ، عمل تحقير شدن، كتك خوردن، به بند كشيده شدن يا رنج بردن به گونه اي ديگر است اعمال آزار خواهانه اي كه ممكن است از شريك جنسي خواسته شوند مشتمل بر مهار كردن ، بستن چشم، لگد مال كردن، سيلي زدن، تازيانه زدن، كتك زدن، دادن شوك الكتريكي، بريدن وتحقير كردن است .

فرويد معتقد است كه، آزارخواهي، ناشي از برگشت تخيلات تخريبي به طرف خود است . اينگونه افراد ممكن است در دوران كودكي تجاربي داشته اند كه آنهارا متقاعد كرده است كه درد كشيدن پيش شرط لذت جنسي است .

ماهيت تخصصي فعاليتهاي جنسي و تمايل برخي افراد سادومازوخيست به ملاقات كردن با كساني كه ترجيحات جنسي مشابهي دارند، آنها را به سمت پيوستن به سازمانهايي مي كشاند كه براي ارضا كردن نيازهاي آنها تدارك ديده شده اند مثل انجمن (( تيل يولنشپيگل )) در نيويورك سيتي يا انجمن (( يانوس)) در سانفرانسيسكو . فعاليتهايي مانند بريدن، سوراخ كردن، انقياد وشوك دهي مي توانند خطرناك باشند و اين خطر، احساس برانگيختگي سادومازوخيستها را بيشتر مي كند . در حالت افراطي تر، فرد ماسكي را به صورت مي زند يا كيسه ي پلاستيكي روي سر مي كشد ، حلقه ي طنابي را به گردن مي اندازد ، يا گازنيترات استنشاق مي كند كه موجب خفگي مي شود .

ملاكهاي تشخيصي خودآزاري بر اساس DSM-IV :
وجود خيالپردازيهاي برانگيزنده ي جنسي ،اميال جنسي يا رفتارهاي برگشت كننده و شديد مربوط به عمل تحقير شدن، به بند كشيده شدن يا رنج بردن به گونه اي ديگر به مدت دست كم يك دوره ۶ ماهه .

خيالپردازيها ، اميال جنسي يا رفتارها موجب پريشاني يا اختلال عمده ي باليني در كاركرد اجتماعي ، شغلي يا ساير زمينه هاي مهم مي شوند.

درزندگي هر فرد، زماني فرا مي رسد كه بدنش از حالت كودكي به بزرگسالي تغيير شكل مي يابد. در نظر اول شايد اين دگرگوني چندان قابل ملاحظه نباشد، اما اختلاف آشكار آن با دوره هاي كودكي از لحاظ وضع ظاهر، رفتار و حالت هاي دروني كاملاً محسوس است.

احساس نوجوان اين است كه او ديگر آن كودك ديروز نيست. اينك چيزهايي را احساس مي كند كه در گذشته هيچ احساس از آن ها نداشت، يا قادر به انجام دادن اموري است كه قبلاً از انجام آن ها ناتوان بود. خلاصه در تن و روان خود دگرگوني هايي را مي بيند كه برايش تازگي دارند و اين دگرگوني ها آنقدر ادامه پيدا مي كنند تا براي نوجوان رفتاري همانند بزرگسالان به وجود آورند.

رشد جنسي در پسران :
نزديك به دوره بلوغ و اوائل اين دوره در زمينه جنسي تغييرات عمده اي كه اغلب باعث ناراحتي مي شود در پسرها بوجود مي آيد. اعضاء جنسي بطور سريع رشد مي كند و فرد به اشكال مختلف مي تواند تمايلات جنسي خود را در شرايط تحريك كننده كنترل كند. چون تمايلات جنسي در افراد شديد است، عدم ارضاء اين تمايل سبب ناراحتي فرد مي شود. در پاره اي از اجتماعات افراد بالغ به جلق زدن مبادرت مي كنند. رشد افراد در دوره بلوغ و بروز حالات مردانگي در آن ها توجه ايشان را به خود جلب مي كند. رشد جنسي سبب تغيير احساس ها و تمايلات فرد مي شود.اختلالات رواني جنسي

رشد جنسي در دختران:
علامت رشد جنسي در دختران شروع اولين عادت ماهانگي است. رشد جنسي در دخترها با رشد قد، وزن و رشد استخوان ها ارتباط دارد. دخترهايي كه وزن آن ها بيشتر، قد آن ها بلندتر و رشد استخوان ها زياد باشد رشد جنسي در آنها زودتر ظاهر مي گردد.

ناراحتي شديد و غيرعادي در دوران پريودي مي تواند معلول عوامل رواني باشد. اين عوامل در قسمت ناآگاه ذهني قرار دارند و فرد را دچار اضطراب و پريشاني مي كنند. در موقع عادت ماهانه دختر ممكن است در اثر اين احساس دچار ناراحتي شديد و غيرعادي شود. گاهي احساس حقارت در دختر ها سبب مي شود كه آن ها مونث بودن خود را مورد انكار قرار دهند.
در دوره ي بلوغ افراد متوجه روابط اجتماعي و آثار آن هستند و ميل دارند موافق ذوق و تمايلات گروه رفتار نمايند و از اين راه حيثيت اجتماعي خود راحفظ كنند. روابط افراد بالغ با هم عادي و نسبتاً معقول است، در صورتيكه اواخر دوره بچگي افراد بيشتر به منظور ايجاد حوادث هيجان انگيز با يكديگر ارتباط پيدا مي كند.

فيزيولوژي و روان شناسي مرحله جنسي:
ايجاد ميل جنسي همانند گرسنگي، تشنگي يكي از خواسته هاي بيولوژيك بدن است. نياز به غذا اين احساس را در بدن به حركت در مي آورد، اگر اين مراكز فعال نباشد، يعني در آن ها به علت اشباع بودن يا تعارض يا دار و بازداري انجام گيرد بي اشتهايي حاصل مي شود. مراكز جنسي مردان و زنان بر اثر محرك جنسي خاص تحريك مي شوند. هنگامي كه چنين تحريكات نوروني رخ مي دهد. به فرد احساس جنسي كه همان ميل يا اشتهاي جنسي است، دست مي دهد. اگر از فعاليت مراكز جنسي در سلسله اعصاب به دليل جسمي و رواني بازداري شود، ميل جنسي فعالي نخواهيم داشت. در اين صورت اشتهاي جنسي خود را از دست مي دهيم و بي اشتهايي جنسي دچار مي شويم.

ميل جنسي نه تنها ممكن است به علت عوامل جسماني بازداري يا تحريك شوند بلكه عوامل رواني مانند ترس، خشم، افسردگي، تعارضات رواني، استرس و بعضي از بيماريها و داروها نيز مدارهاي جنسي تاثير مي گذارند.
انحرافات جنسي را مي توان از جهتي به سركوبي شديد و غيرعادي ميل جنسي دانست. بيماران مبتلا به انحرافات جنسي از ابزار تمايلات سالم به جنس مخالف احساس خطر مي كنند و رفتار انحرافي به آنها امنيت بيشتري مي دهد. بدين جهت ميل جنسي آن ها فقط در ارتباط با جنس مخالف بازداري مي شود.

عوامل رواني بوجود آورنده انحرافات جنسي:
مهمترين آن ها عبارتند از محروميت از روابط جنسي طبيعي، انزواي كودكي، وقايع خاص كه سبب يادگيري انحرافات در كودكي و نوجواني مي شود، اضطراب اخته شدن، تثبيت يا بازگشت به دوران كودكي، جهالت در امور جنسي، همانند سازي جنسي، بازداري كلي شخصيت، ترس از مسئوليت و بالاخره ترس از جنس مخالف .

محروميت از روابطه جنسي طبيعي: تحت شرايط محروم كننده شديد كه در آن زن و مرد فرصت رابطه جنسي طبيعي ندارند، انحرافات جنسي افزايش مي يابد.
انزواي كودكي: كودكاني كه در دوران طفوليت و كودكي مدت طولاني از ديگران جدا بوده اند در روند تكامل رواني- جنسي خود اختلال پيدا كرده اند. انحرافات مربوط به انزواي كودكي شامل بچه بازي و همجنس گرايي و زنا مي باشد كه در واقع جبراني است براي محروميت هاي عاطفي دوران كودكي

همجنس گرايي: اغلب هنگامي شروع مي شود كه در دوران كودكي به فرد تجاوز شود و يا فرد بدآموزيهايي داشته باشد.
شي ء پرستي (جايگزين كردن شي ء بجاي دستگاه جنسي طرف مقابل): ممكن است به علت شرطي شدن هيجان جنسي با شيء در دوران كودكي يا نوجواني به وقوع بپيوندد. مثلا در يك زمان يك شي ء را ببيند و توام با آن خاطره اي كه باعث تحريك مي شود، بعد از آن با ديدن آن شي ء خاص باعث تحريك او مي شود.
ضربه زدن به نشيمنگاه كودك دردي توام با لذت در او ايجاد مي كند و در نتيجه در بعضي از كودكان ممكن است سبب بيماري ماسوخيسم (خودآزاري) گردد.

روانكاوان معتقدند: ترس از جنس مخالف، استمناء، شي پرستي جنسي و همجنس گرايي ممكن است به دليل ترسي باشد كه فرد در دوران كودكي، در رابطه با مسائل جنسي و در رابطه با جنس مخالف بخصوص با مادر و محارم پيدا مي كند. طبق اين نظريه فرد به علت ترس از رابطه با جنس مخالف، با همجنس خود كه از آن كمتر مي ترسد و بيشتر با آن آشناست رابطه مي گيرد.

نقش سازي يا نقش بازي: عبارت است از الگو پذيري، تقليد نمودن و اداي نقش فردي و اجتماعي از طرف دختر با قراردادن زن در آن فرهنگ به عنوان الگو و ازطرف پسر با پذيرفتن آن فرهنگ خاص به عنوان سرمشق و الگو.
اين الگوپذيري و نقش پذيري شامل نحوه تكلم، حركات، تفريح و بازي، پوشيدن لباس و آرايش و بسياري از رفتارهاي ديگر مي شود. ممكن است عدم موفقيت در گرفتن نقش صحيح جنسي سبب اختلال جنسي گردد.

عواملي كه سبب عدم موفقيت مي شوند:
۱- نداشتن خصوصيات جسماني كافي و لازم: مثلا پسري كه ساختمان بدني زنانه دارد نسبت به پسري كه داراي ساختمان جسمي قوي است نقش جنسي مردانه را دشوارتر به خود مي گيرد.
۲- فشار اجتماعي و خانوادگي فرد براي نقش پذيرفتن به او فشار مي آورد : مثلا اگر توقعات جامعه و بخصوص خانواده، شديد اً با امكانات جسمي و رواني كودك در نقش پذيري جنسي مغاير باشد، كودك دچار تعارض مي شود و درنتيجه زمينه انحراف را آماده مي سازد.
۳- فقدان الگوي صحيح مرد يا زن در خانواده : معمولا اين الگو شامل پدر و مادر مي باشد، كه آن ها همانند سازي جنسي كودك را شكل مي دهند. اگر در جريان رشد، پسر نتواند با پدر خود به درستي و به اندازه كافي همانند سازي سالم جنسي نمايد يعني از او الگوي نادرستي بياموزد يا امكان الگوسازي از پدر (در صورت نبود پدر) را نداشته باشد، امكان انحراف جنسي در او ايجاد مي شود.
۴- يكي از علل انحرافات جنسي : جهالت و عدم دانش صحيح در رابطه با مسائل جنسي است، تعداد زيادي از منحرفين جنسي از كساني بودند كه فهم روشن و درستي ازمسائل جنسي نداشته و نيز در دوران كودكي از فهميدن موضوعات به سختي بازداري، ترسانده و منع مي شدند.
۵- ترس را از عوامل ديگر انحراف جنسي مي توان نام برد، ترس از عهده دار شدن مسئوليت است، كساني كه شخصيت آن ها براي قبول مسئوليت ها و مسائل مربوط به آن رشد كافي نكرده است.

منابع:
· خلاصه ي روانپزشكي: علوم رفتاري-روانپزشكي باليني / تاليف بنيامين سادوك، هارولد كاپلان : ترجمه نصرت ا… پورافكاري .تهران. انتشارات شهرآب : آينده سازان . ۱۳۸۲
· تمايلات و رفتارهاي جنسي طبيعي و غير طبيعي انسان / تاليف بهنام اوحدي ؛ اصفهان انتشارات صادق هدايت . ۱۳۸۳ .
· آسيب شناسي رواني: ديدگاههاي باليني اختلالهاي رواني بر اساس DSM-IV-TR (جلد دوم ) / مولفان : ريچارد پي. هالجين و سوزان كراس ويتبورن ، مترجم : يحيي سيد محمدي . تهران نشر روان . ۱۳۸۴ .
· چكيده ي روانپزشكي باليني / تاليف بنيامين سادوك – ويرجينا سادوك . ترجمه ي دكتر نصرت ا… پورافكاري .
· روانشناسي جرائم و انحرافات جنسي / تاليف مسعود انصاري – تهران . انتشارات اشراقي . ۱۳۷۹ . دانستنيهاي جنسي
. هيات تحريريه كانون دفاع از حقوق كودكان و زنان تهران

منبع: مشاوره آزاد جنسي و زناشويي - انواع اختلالات رواني جنسي



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/2/17 
زمان : ۰۷
[ ]